De genomineerde sportmannen 2020

Jelmer Jonker, korfbal

Sport: Korfbal
Leeftijd: 26 jaar

Korfballer Jelmer Jonker is aanvoerder van DOS’46 1 uit Nijeveen en won afgelopen seizoen met de club het landskampioenschap op het veld. In augustus werd in België ook nog eens de supercup gewonnen door winst op Belgisch Kampioen AKC/Luma uit Antwerpen. De 26-jarige speler, steevast spelend met nummer 6, was afgelopen jaar topscorer in de korfballeague met 133 goals en mag zich inmiddels ook weer Oranje international noemen.

Foto: Leo de Harder

Gerben Mos, mountainbiken

Sport: Mountainbiken
Leeftijd: 28 jaar

Als semi-prof is Gerben Mos een zeer actieve en succesvolle mountainbiker in zowel binnen- als buitenland. Een paar hoogtepunten uit 2019: Winnaar Dutch Masters of MTB Haarle (200 kilometer), zestiende tijdens de Zesdaagse mountainbikekoers in het Spaanse Andalucia. Winnaar Bartje Marathon (200 kilometer) in Zuidlaren en dat voor de tweede keer achter elkaar. Tweede in de MTB Marathon in Apeldoorn en Amerongen. Zevende tijdens de zevendaagse mountainbikekoers Cape Pioneer Trek in Zuid- Afrika. En zesde op het NK Elitegroep Eijsden. 

Foto: Martijn Bijzitter

 

Robin Grit, tennis

Sport: Tennis
Leeftijd: 18 jaar

Tennisser Rob Grit kende een geweldig sportjaar 2019. In februari werd hij voor de tweede keer achter elkaar winnaar van het Cream Crackers Krokustoernooi Groningen. Met Lars Bijsterbosch won hij het dubbeltoernooi in Hoorn. Zijn beste prestatie leverde hij in september. Daar liet de Meppeler zich kronen tot winnaar van de Tennismasters HE2 Groningen. Met het gemengde eerste team van MLTC, speelt hij na drie promoties, nu in de hoofdklasse.

Foto: Wilbert Bijzitter

Sluit Menu