De genomineerde sportploegen 2020

DOS'46 1, korfbal

Sport: Korfbal

Op 22 juni 2019 werd DOS’46 landskampioen van de veldcompetitie. De laatste keer dat de korfballers uit Nijeveen de besten waren op het veld was in 2007 en daarvoor in 1982. De titel die in 2019 werd behaald was de eerste onder leiding van trainer Pascal Zegwaard. Hierna kreeg DOS ’46 de smaak van het winnen te pakken, want ook de Supercup werd gewonnen door Belgisch veldkampioen AKC/Luma uit Antwerpen te verslaan.

Foto: Herry Borrink 

MLTC 1, tennis

Sport: Tennis

In 2019 werd het zondagteam Docuconcept Meppel 1 voor de derde keer op rij ongeslagen kampioen in de KNLTB landelijke voorjaarscompetitie. Een bijzondere trilogie. Wat al die triomfen nog meer prijzenswaardig maakt is dat er in al die jaren geen enkele wedstrijd verloren werd. Kwam het team met Isabelle Popma, Michelle de Haan, Lars Bijsterbosch, Robin Grit, Stijn Slump en Elysia Pool, in 2019 nog uit in de 1e klasse, in 2020 wordt er gespeeld in de hoofdklasse.

Foto: MLTC

FC Meppel onder de 21, voetbal

Sport: Voetbal

Wat is er nu mooier dan een hele jaargang strijden om de eerste prijs en dat je dan als team uiteindelijk die beker wint? De Meppelers wonnen afgelopen jaar de zeer prestigieuze Beltona Cup. Het FC Meppel team met daarin spelers tot en met 21 jaar, schreef in Enschede historie door de prijs voor de eerste keer in twintig jaar cuphistorie te winnen. De winst van de Beltona Cup is een beloning van het jeugdbeleid van de voetbalclub: continu investeren in de jeugdopleiding en jeugdspelers de kans geven in het eerste elftal.

Foto: Beltona Cup

Sluit Menu