De genomineerde sportvrouwen 2020

Arianne Hartono, tennis

Sport: Tennis
Leeftijd: 23 jaar

De profcarrière van Arianne Hartono kent een vliegende start. In twee jaar tijd heeft ze naam gemaakt en wat nog belangrijk is; een reuzensprong op de wereldranglijst. Na haar winst in de Amerikaanse universiteitscompetitie behaalde de tennisster uit Meppel in 2019 de landstitel en won ze in Bandung een ITF-toernooi. Het jaar 2020 moet haar jaar worden. Ze heeft haar zinnen gezet op de Olympische Spelen in Tokio en het spelen van grandslams.

Foto: Frens Jansen

Nova Houtman, acrogym

Sport: Acrogym
Leeftijd: 17 jaar

De Meppelse Nova Houtman behaalde afgelopen jaar veel eremetaal. Samen met Myrthe Tognini en Arjenne Steenbergen werd ze eerste op het Nederlands Kampioenschap en won ze de Valentijnscup. Op een groot internationaal toernooi in Lissabon behaalde het trio een bronzen plak. Dit najaar reisden ze af naar Israël voor het Europees Kampioenschap. In een sterk deelnemersveld werden ze uiteindelijk vijftiende. 

Foto: Frens Jansen

Corien Jansen, obstacle course racing

Sport: Obstacle Course Racing
Leeftijd: begin 30

De erelijst van Corien Jansen is indrukwekkend. De Nijeveense won het Indoor Strong Viking Championship, de Strong Viking Race Nijmegen, het Strong Viking Parcours in Warstein en Gent en de Open Teamrelay in Londen. Ook in teamverband kon ze met de besten mee op de het EK in Polen. Recent nog won Corien de halve marathon tijdens de Bovenboerloop in haar eigen Nijeveen.

Foto: Eigen foto