Voorbereidingen in volle gang voor Burgerweeshuis Sportgala

Ton Henzen | 23 november 2023

Het bestuur van het Burgerweeshuis Sportgala is druk bezig met de voorbereidingen voor het 37ste Sportgala op 25 januari 2024 in Schouwburg Ogterop. In een lange en rijke traditie worden de Sportvrouw, Sportman en Sportploeg van het Jaar gekozen. Sporttalenten worden in samenwerking met Stichting Grote Broer in het zonnetje gezet. Een gerenommeerde sporter of bestuurder wordt opgenomen in de Arend Middelveldt Eregalerij. Verder worden de winnaars bekend gemaakt van de Vitaliteitsprijs van de Gemeente Meppel en de Waarborgfonds Meppel Vrijwilligersprijs. Presentator is Marijn de Vries.

Na afloop van het officiële gedeelte is er een bruisend feest in de foyer van Ogterop waar de lokale sportwereld, representanten van het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de politiek elkaar ontmoeten.

Volgens jury-voorzitter Jan Feenstra zijn dit jaar opvallend goede prestaties geleverd op verschillende sportterreinen.

MEProductions tekent mede voor de organisatie en voor het amusement. De gefilmde portretten van de genomineerde sporters en sportploegen worden gemaakt door Time Star Media.

Ter promotie van het Sportgala wordt op 2 januari in de huis-aan-huis-editie van de Meppeler Courant een bijlage van vier pagina’s opgenomen. In deze bijlage worden de genomineerden voor de verkiezing van de Sportvrouw, Sportman en Sportploeg van het Jaar gepresenteerd. De lezers kunnen op de eigen site van het Sportgala hun keuzes maken. De voorkeuren van de lezers en de keuze van de jury bepalen samen de definitieve uitslag.